Brug af DEM data

16. november 2010 4 Af Knud

DEM Data. Hvad er DEM data og hvad kan jeg bruge dem til? DEM betyder Digital Elevation Model og DEM data er informationer om, hvordan et landskab ser ud. Og i forbindelse med bygning af ruter, kan man så bruge DEM data til at modeller landskabet i editoren, så det passer til virkeligheden.DEM data er ikke 100% præcise, men dog noget tættere på, end det man vil kunne lave selv.

DEM data til RailWorks2 skal være i formatet .hgt. Man kan finde data til hele verden på denne side: http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version2_1/SRTM3/. Man finder så de filer, som passer til koordinaterne for ens rute. For at RailWorks2 kan finde dataerne, skal du oprette en mappe, som hedder DEM i roden af din RailWorks installation. Inde i DEM mappen skal der oprettes en mappe, som hedder SRTM. Og inde i SRTM mappen ligger man så sine .hgt filer.

Når man så er i editoren, trykker man på T, og landskabet vil automatisk bliver modelleret, så det passer med dataerne.

VIGTIGT: For at det skal virke, skal ruten selvføligelig være bygget på de rigtige koordinater. Hvordan man starter bygning af en rute på de rigtige koordinater, kan du læse om her: (Kommer senere)

Et eksempel som viser, hvordan det ser ud efter brug af DEM data:
dem1