Brug af installerede pakker i egne ruter eller scenarios

28. oktober 2010 0 Af Knud

For at bruge objekter eller materiel i egne ruter/scenarios, skal man gå ind i editor. Først får man muligheden for at vælge rute. Hvis man vil editere en rute, vælger man den ønskede rute og trykker på Edit Route. Hvis man vil editere et scenario, trykkes på Scenario Editor. Derefter vælger man rute OG scenario. Tryk derefter på Edit Scenario. Nogle ruter/scenarios er det ikke umiddelbart muligt at editere. For at kunne det, skal de først låses op. Det gøres ved at vælge „Drive by Route“. Vælg den rute, som man ønsker at editere i. Tryk på Play. Når scenarioet er startet op, skal man holde CTRL nede og samtidig trykke på E. Nederst i højre hjørne vil der så være en hængelås. Den kan man åbne og låse en rute med. Lås ruten op, for at kunne editere ruten og scenarios som hører til ruten. Der kommer en advarsel. Ignore den. Tryk på pilen og acceptere ændringen til ruten. Nu kan man fremover rette i ruten/scenarios.

Når man er i editoren, vil der være 3 menuer i venstre side. De kommer frem, ved at køre musen ned over venstre side af skærmen. Man har mulighed for at låse menuerne, ved at trykke på tegnestiften. I den midterste menu er der to blå kasser. Vælg den mindste af dem (Objekt set filter). Det åbner for en menu i højre side. Igen kan den låses med tegnestiften. Et tryk på rullegardinet giver en fuld liste over alt, som er installeret. For at tilføje noget, vælger man den udbyder, som har lavet objektet/materiellet. Derefter sætter man et flueben i den eller de kasser, som man ønsker at bruge.

Et eksempel: For at tilføje DSB MZ IV af HeavyEagle, vælges Heavyeagle fra rullegardinet. Sæt et flueben i kassen ud for DSB MZ IV. Nu vil du kunne vælge lokomotivet i midterste menu til venstre, hvor alle andre lokomotiver også findes.