Hamburg-Hanover kommer i morgen

24. juli 2013 6 Af Knud

I morgen (torsdag den 25/7) vil ruten Hamburg-Hannover være tilgængelig på Steam.

Hamburg-Hanover – In Detail

httpv://www.youtube.com/watch?v=O8lTpDOA1xk

Den vigtigste del af ruten fra Celle til Harburg, åbnede den 1 maj 1847. Nitten år senere, nåede linjen til Hamburg, og i 1906 åbnede Hannoveraner station, i dag kendt som Hamborgs hovedbanegård.

I begyndelsen af ​​1970’erne, fandt en række afprøvninger sted for at vurdere linjens sikkerhed og mulighed med højhastighedskørsler på 200 kilometer i timen. Forsøgene viste sig at være en succes, og et årti senere gjorde årti en 78 km lang strækning fra Langenhagen til Uelzen var omlagt til at imødekomme højhastighedstog, mens resten af ruten blev opgraderet i slutningen af ​​1980’erne. I dag, på den 153 km lange strækning, ses en travl blanding af højhastighedstog og pendler passagertog sideløbende med regionale og internationale godstog.

Fra det store trafikknudepunkt i Hamburg, løber ruten syd gennem Harburg, Lüneburg, Uelzen og Celle. Seværdighederne langs ruten omfatter Metronomen depotet i Uelzen, et af ​​selskabets vigtigste vedligeholdelsesdepoter for deres S-tog, Hamburg Doks og Hannover lufthavns metrostation.

Syd for Hamburg er også Maschen rangerbanegård, Europas største af den art og det næststørste godsterræn i verden. Området, som dækker et areal på 280 hektar og er omkring syv km lang med en samlet sporlængde på 300 km, håndterer op til 11.000 godsvogne hver dag.

Linjen er nok mest kendt for sin rekord. – den 13 august 1980 satte lokomotiv 120 002 sætte en ny verdensrekord med en hastighedsrekord på 231 kilometer i timen for vekselstrømslokomotiver på strækningen mellem Celle og Uelzen.