Kun for Eksperter – BR 103 Expertline

13. oktober 2013 6 Af Knud

Den nye BR 103 fra virtualRAILROADS EXPERTLINE er virkelig for eksperter!

BR 103 TEE Expertline

Train Simulator 2014 er – som navnet siger – en simulator, selv om mange betragter det som et spil. Og hvis du prøver den nye serie af BR 103 fra virtualRAILROADS vil du virkelig opdage at det er en SIMULATOR. Så hvis du bare er til at køre tog på den lette måde, så skal du ikke købe disse lokomotiver. Men hvis du vil prøve at køre et rigtigt tog, så er det nok dette tog, som du får mest ud af.

Uden at læse manualen går det ikke!

Jeg har haft fornøjelsen af få dette lokomotiv på prøve. Og jeg må indrømme, at hele opstartproceduren var ved at give mig grå hår. Man får simpelthen ikke startet dette tog uden at læse manualen grundigt igennem. Men får du det startet – og forstår at køre det – så vil jeg vove at påstå, at så kan du også køre et el-lokomotiv i den rigtige størrelse.

Jeg var lidt i tidsnød, så jeg fik ikke kørt hele proceduren igennem (jeg fik nok ikke læst grundigt nok, og var lidt forvirret over det engelske i manualen sammenholdt med de tyske ledetekster i kabinen), men heldigvis er der også en “hurtigstart-funktion” som har automatiseret de manuelle rutiner, så jeg fik gang i lokomotivet. Jeg må dog nok læse lidt mere på lektien, for efter et lille løb tabte det fart, og jeg kunne ikke lige se hvad der var galt. Jeg er dog ikke på noget tidspunkt i tvivl om at det er min egen ringe erfaring med rigtige el-lokomotiver der var skyld i dette og ikke en fejl i konstruktionen.

Det er muligt at downloade manualen før du køber, hvis du skulle være i tvivl om det er noget for dig…

Et flot lokomotiv

Det er virkelig et flot lokomotiv, og selv om det er svært at køre med, så hvis du virkelig vil det, så køb det. Prisen er 19,95 € og når man tænker på det store arbejde der ligger bag et så avanceret lokomotiv, så finder jeg prisen ganske rimelig.

Det er udgivet i tre udgaver, og køber du alle tre får du en rabat på 10,00 €.

BR103 Lufthansa Express
BR103 i Lufthansa-farve sammen med ombyggede vogne type Apmz og Bpmz.

BR103 orientrot
BR103 i Orient rød bemaling for fjerntog fra begyndelsen af ​​90’erne, sammen med de rigtige vogne Apmz, Avmz, Bpmz og WRmz

BR103 Rheingold Express
BR103 i TEE farver sammen med vogne fra Rheingold Express, som kørte  i Tyskland i årene 1983-1987.

BR103 Expert Line er udvidet væsentligt i funktionalitet i forhold til  EL modellerne BR111 og BR143.