Litra ER-projektet: Hjælp fra community efterlyses.

EFTERLYSNING: Jeg vil gerne spørge samfundet, hvis der er nogen derude, som kan hjælpe med at optage lyde fra det rigtige ER-tog?

Tobis Railroads har i forbindelse med udviklingen af DSB litra ER opslået en efterlysning på vores Facebookgruppe. Du må gerne kommentere inde på opslaget på FB: https://www.facebook.com/groups/dansktrainsimulator

Tobis Railroads ER-projekt Dansk Train Simulator Classic Facebook (PDF)

Dansk oversættelse af indlægget:

Hej alle sammen,
Som nogle af jer måske ved, begyndte jeg for nogle år siden at oprette en DSB ER (ER4) på basis af Heavyeagles MF. Beslutningen om at bruge MF (IC3) som base blev truffet af flere årsager. Den ene var, at vi havde en allerede fungerende model, som virkelig lignede ER. Men på grund af de kompromiser, der fulgte med denne beslutning, var det aldrig planlagt som en fuld 15$-add-on.

Så jeg begyndte at arbejde på det, og der var stadig meget tilbage. For eksempel var jeg nødt til at oprette en anden mellemvogn, fordi ER har en vogn mere, eller jeg var nødt til at genskabe simuleringsfilerne, fordi man ikke bare kan bruge filerne fra en dieselmotor til et elektrisk køretøj osv.. Tro mig, der har jeg stadig nok at lave i sådan et projekt.

Der var nogle gode fremskridt, men så lavede vi en fejl og viste i begyndelsen af dette år en virkelig work-in-progress video af ER, og som du måske husker, var der mange store diskussioner på facebook om det.

Derefter mistede jeg virkelig motivationen til at arbejde på toget, og der skete ikke noget i nogle måneder. Men for nogle uger siden begyndte jeg igen at arbejde på den, fordi jeg stadig kan lide modellen, og jeg tror på, at der vil være nogle mennesker derude, som også vil have det sjovt med den. Så jeg læste alle tilbagemeldingerne igen og forsøger at arbejde på mange ting, I nævnte i januar.

En sidste ting på min liste er lyden. I videoen brugte jeg lyden af Øresundstog, fordi jeg ikke har andet at bruge. Som nogle af jer måske ved, bor jeg i Tyskland, og ER-togene er for langt væk til, at jeg bare kan køre til dem og lave nogle optegnelser. Det er grunden til, at jeg skriver til dig i dag:
Jeg vil gerne spørge samfundet, hvis der er nogen derude, som kan hjælpe med at optage lyde fra det rigtige tog? Det ville være fantastisk, hvis nogen kunne lave nogle lydoptagelser fra forskellige hastigheder med ideelt set ingen acceleration eller deceleration i det, så det er muligt at loope lydene som motorlyd. Desværre kan jeg ikke bruge videoer fra YouTube osv. på grund af juridiske årsager.
Forhåbentlig er der nogen derude, der kan hjælpe mig, så vi endelig kan en ER på danske togsimulatorruter.
Vær hilset,
Tobi